به گزارش خبرگزاری خبرگزاری «حوزه»، حجتالاسلام والمسلمین علی نهاوندی امروز در نشست علمی وظیفه حوزه در عرصه رسانه در موسسه امام خمینی(ره) قم با ذکر این مطلب که سواد رسانهای یک مهارت خاص در قرن بیست و یکم است بیان کرد: اگر این مساله را نشناسانیم هجمه و هژمونی رسانه های معاند نیز بیشتر می شود.
وی افزود: نظام آموزشی حوزه باید از بسترهای آموزشی مرتبط به سواد رسانه ای در عرصه علوم شناختی بهره بگیرد و در مسایل تبلیغی نیز این مباحث را به کار بگیریم.
این استاد حوزه بیان کرد: باید جوانان را برای حضور در دنیای تصاویر، کلمات و صداهای قدرتمند آماده کنیم؛ یونسکو این مطلب را سالها پیش نیز بیان کرده است؛ این اعلام ناظر بر یک سری نگرانی ها است.
رئیس مرکز پژوهش های اسلامی رسانه با اشاره به مزیت های مدل سمعی در تربیت انسان ها بیان کرد: بین مدل انسانی وشخصیت های سمعی و لمسی مقایسه ای انجام شد و این نیتجه حاصل شد که عمیق ترین افراد، افرادی هستند که شخصیت سمعی دارند؛ از مبانی دینی نیز اینگونه استخراج میشود که سمع مقدم از بصر است.
وی بیان کرد: علم روانشناسی نیز ثابت کرده است که آنچه از سمع میشنویم ذهن ما و قدرت فکری ما این توان را ندارد که برای آن صورت میسازد و این صورت حک میشود؛ به همین دلیل انسانهای سمعی عمیقتر و دقیقتر هستند؛ چون تصویرسازی را خودشان انجام میدهند ولی جذابیت با هنر هفتم است زیرا تمام عناصر حسی را به کار میگیرد.
وی گفت: گونه جدید سینما سینمایی است که در آن بو نیز استمشمام میشود؛ سینمای سه بعدی صوت دالبی و همگن سازی در هنر تصویر به شدت برای مخاطب جذاب است ولی قطعا این مساله به عمق بخشی نمیانجامد.
حجت الاسلام والمسلمین نهاوندیان عنوان کرد: مکان همیشه بر حواس انسان اثر میگذارد؛ استفاده از خطوط منحنی در آثار اسلامی حس زیبایی را بیشتر تحریک میشود؛ انحنا و گردی و بدون گوشه و زاویه در تجمیع ذهنی تاثیرگذار است و به همین دلیل است که پیامبر اکرم جمعهای خود را در محیطهای دایرهای شکل ایجاد میکردند.
رئیس مرکز پژوهشهای اسلامی رسانه بیان کرد: صدا و بو و رنگ و زاویه دوربین و نوع پردازش تاثیرگذاری بسیاری دارد؛ هر کودکی محصولی از رسانه را گرفته و تولید و خروج پیام میکند؛ اندیشمندان عرصه رسانه معتقد هستند که حجم تاثیر منابع رسانهای بیشتر در عرصه عاطفه و احساسات و امیال انسان تاثیرگذاری میکند.
نظر شما